Beogradska berza: Vrednost BELEX indeksa neznatno skliznula – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Beogradska berza: Vrednost BELEX indeksa neznatno skliznula

Vrednost indeksa Beogradske berze je minimalno skliznula prvog trgovačkog dana u nedelji, dok je trgovanje akcijama ostalo krhko.

Najtrgovaninja je bila obična akcija Komercijalne banke s prometom od 7,0 miliona dinara, po neznatno višoj ceni od 2.301 dinar.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je oslabio za 0,6 procenata, na 12.920 dinara, uz realizaciju u iznosu od 2,6 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije isprometovana za oko 0,6 miliona dinara po ceni od 547 dinara, nižoj za oko 0,5 odsto nego u petak.

Akcija Aerodroma “Nikola Tesla” povećala je vrednost za 0,9 procenata, na 918 dinara, a ostvarila je trgovanje vredno nešto manje od 0,5 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna se našla na čelu liste gubitnika s padom cene od 2,7 posto, na 3.600 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupom prometu na tržištu akcija imali udeo od 82,23 posto, u kupovini 76,04 procenta, a u prodaji 88,43 odsto.

Na Berzi juče nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Tags
Back to top button