NBS uručila svoju nagradu “Heroj Beograda” Kliničkom centru Srbije – Bankar.rs
BANKENBSSLIDERSVE VESTI

NBS uručila svoju nagradu “Heroj Beograda” Kliničkom centru Srbije

Narodna banka Srbije (NBS) dodelila je sopstveni novčani iznos nagrade “Heroj Beograda” od 500.000 dinara Kliničkom centru Srbije, u skladu sa odlukom guvernerke Jorgovanke Tabaković.

U saopštenju se podseća da je Grad Beograd centralnoj banci dodelio nagradu “Heroj Beograda” jer je, kako je navedeno u obrazloženju, “besprekornim funkcionisanjem u vreme pandemije virusa korona sačuvala finansijsku stabilnost u Srbiji”.

Nagrada je dodeljena 17. juna u Skupštini grada fizičkim i pravnim licima koji su dali poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti.

“Posebna zahvalnost, divljenje i podrška moraju biti upućeni onima koji su u borbi sa virusom najizloženiji i najpožrtvovaniji, a to su naši lekari i svi medicinski radnici. To su naši istinski heroji, temelj i prva linija odbrane u borbi sa nepredvidivom globalnom pošasti. Zbog toga sam odlučila da novčani iznos koji je NBS primila… doniramo upravo Kliničkom centru Srbije”, izjavila je Tabaković.

U saopštenju se dodaje da “iznos možda nije veliki, a sigurno ni dovoljan”, ali da predstavlja znak dubokog uvažavanja napora koji zdravstveni radnici ulažu za opštu dobrobit.

Tags
Back to top button