Dojče banka i Gugl dogovaraju višegodišnje strateško partnerstvo – Bankar.rs
ANALIZEBANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Dojče banka i Gugl dogovaraju višegodišnje strateško partnerstvo

Dojče Banka je saopštila u utorak da je dogovorila strateško višegodišnje partnerstvo sa Guglom kako bi se nemačkoj banci omogućio pristup klaud uslugama i pokrenule inovacije u tehnološkim finansijskim proizvodima za klijente.

Dogovor je deo investicije u tehnologiju od 13 milijardi evra (14,7 milijardi dolara), koju je Dojče banka planirala da sprovede do 2022. godine.

Gugl i Dojče banka su potpisali pismo namere i planiraju da potpišu višegodišnji ugovor u narednih nekoliko meseci, saopštila je banka.

Izvor upoznat sa temom rekao je Rojtersu da Dojče banka očekuje da ovo partnerstvo stvori više od milijardu evra (1,13 milijardi dolara) akumulirane zarade u narednih deset godina.

„Partnerstvo sa Google Cloudom će biti važan pokretač naše strateške transformacije“, izjavio je izvršni direktor Dojče banke Kristijan Seving.

„To pokazuje našu odlučnost da ulažemo u našu tehnologiju jer je naša budućnost snažno povezana sa uspešnom digitalizacijom. Toliko je priča o prihodima koliko i o troškovima”, dodao je Seving.

Tags
Back to top button