Sberbanka srezala menadžerske plate – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Sberbanka srezala menadžerske plate

Prve na udaru zbog pada prihoda Sberbanke usled korona krize su menadžerske plate, dok plate “običnih” radnika nisu smanjivane niti je bilo otpuštanja, rekao je u ponedeljak predsednik uprave Sberbanke Herman Gref u intervjuu za agenciju TASS.

“Zbog oštrog pada prihoda bili smo pred teškom odlukom o smanjenju broja zaposlenih. Najpre smo predvideli smanjenje troškova za 40 milijardi, a zatim smo shvatili da to nije dovoljno i povećali smo uštede na oko 82 milijarde rubalja”, rekao je Gref, prenosi Indikator.ba.

Dodao je kako su uštede pre svih zahvatile plate uprave i menadžera. – Nismo smanjili plate ”običnih” radnika, nego sve ide na teret menadžmenta, rekao je Gref.

Gref je takođe napomenuo da Sberbanka nije smanjila broj zaposlenih, niti je angažovala nove.

“Nismo smanjili osoblje. Istina, zatvorili smo godišnji plan zapošljavanja. Ako su ljudi otišli, to je bio prirodan odliv. Nije bilo novih zaposlenih, samo u slučaju krajnje potrebe i samo uz moje dopuštenje. Ali, ponavljam, nismo otpustili nijednu osobu”, kazao je Gref.

Sberbanka je zbog zaposlenih koji su se zarazili korona virusnom infekcijom bila prisiljena da privremeno zatvoriti više od 200 poslovnica u Ruskoj Federaciji.

Tags
Back to top button