Raiffeisen banka omogućila uslugu Apple Pay svojim korisnicima Visa kartica – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Raiffeisen banka omogućila uslugu Apple Pay svojim korisnicima Visa kartica

Raiffeisen banka saopštila je da će od danas svim klijentima banke, korisnicima Visa kartica, biti na raspolaganju usluga Apple Pay, koja pruža sigurniji i privatan način plaćanja, budući da korisnici ne moraju da daju svoju karticu drugoj osobi, dodiruju dugmad za unos PIN-a ili da koriste gotovinu.

Uz pomoć ove usluge koristiće prednosti svog iPhone uređaja da bi izvršili beskontaktna plaćanja. Svako plaćanje putem Apple Pay-a je sigurno budući da se identifikacija vrši putem Face ID, Touch ID ili lozinke uređaja, kao i jednokratnim dinamičkim bezbednosnim kodom. Apple Pay usluga može da se koristi u prodavnicama, apotekama, restoranima, kafićima, u taksiju i na mnogim drugim prodajnim mestima.

Korisnici mogu da koriste Apple Pay na svojim iPhone, iPad ili Mac uređajima, kako bi vršili brže i komfornije kupovine u aplikacijama ili na vebu u Safari pretraživaču, i to bez kreiranja naloga ili ponovljenog unosa kontakt podataka o dostavi i plaćanju. Apple Pay olakšava kupovinu hrane ili dostavu namirnica, onlajn kupovinu, transport i parking, među brojnim drugim stvarima. Apple Pay može da se koristi i za plaćanja u aplikacijama na Apple satu.

Sigurnost i privatnost su najvažnije odlike usluge Apple Pay. Kada se putem Apple Pay usluge koristi kreditna ili debitna kartica, stvarni brojevi kartica ne čuvaju se na uređaju, niti na Apple serverima. Umesto toga, dodeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokenizovan i sigurno sačuvan na modulu Secure Element na konkretnom uređaju.

Apple Pay se vrlo lako podešava: na svom iPhone-u ili jednostavno u Wallet aplikaciji, pritisne se + i slede se instrukcije za dodavanje Visa kreditnih ili debitnih kartica Raiffeisen banke. Jednom kada korisnik doda karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac uređaj, može odmah da počne da koristi Apple Pay uslugu i tako nastavi da ostvaruje sve pogodnosti koje mu nude kreditne i debitne kartice Raiffeisen banke.

Za više informacija o usluzi Apple Pay, posetite: https://www.raiffeisenbank.rs/digitalne-usluge/apple-pay/

 

Tags
Back to top button