Beogradska berza: Indeks BELEX 15 na jednomesečnom minimumu – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Beogradska berza: Indeks BELEX 15 na jednomesečnom minimumu

Indeksi Beogradske berze povećali su gubitke poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu se BELEX 15 spustio na najniži nivo u poslednjih mesec dana.

Najtrgovanija je bila obična akcija Komercijalne banke sa iznosom od 4,2 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 2.200 dinara.

Akcija Metalca iz Gornjeg Milanovca je ostala stabilna na nivou od 1.900 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,3 miliona dinara.

Promenu vrednosti nije beležila ni prioritetna akcija duvanske industrije “Filip Moris”, koja je isprometovana za 0,3 miliona dinara po ceni od 6.000 dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je registrovala zanemarljivu negativnu korekciju, zaključivši dan na nivou od 3.700 dinara, uz promet od četvrt miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije oslabila za skoro 1,6 procenata, na 566 dinara, a ostvarila je trgovanje od 0,2 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo.

Državna obveznica serije RSO20191, denominovana u evrima, zabeležila je promet od 46,8 miliona dinara (398,7 hiljada evra). Ova hartija dospeva na naplatu u januaru 2040. godine.

Tags
Back to top button