Kompletira se novo rukovodstvo Addiko banke – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Kompletira se novo rukovodstvo Addiko banke

Upravni odbor Addiko Bank AG biće ponovo kompletan u avgustu, a Ganesh Krishnamoorthi će biti treći član. On će biti odgovoran za maloprodaju, IT i digitalizaciju, saopštila je juče Addiko banka.

Nadzorni odbor je nedavno produžio mandat članovima Uprave Csongoru Nemethu i Markusu Krauseu do 30. juna 2023. godine.

Kako se navodi, Nemeth će biti novi izvršni direktor od 1. jula, a nasleđuje Razvana Munteanua, koji je svoj odlazak najavio sa 1. julom zbog “različitih stavova”. Krause, bivši glavni direktor za rizik (CRO), takođe je krajem maja preuzeo ulogu glavnog finansijskog službenika (CFO) nakon što je izvršni direktor Johannes Proksch podneo ostavku na tu funkciju.

Krishnamoorthi je u poslednje 22 godine bio na različitim vodećim pozicijama u finansijskom sektoru. Započeo je karijeru u maloprodajnoj banci Santander (ranije GE Money Bank). Kasnije se preselio u Western Union Bank kao generalni direktor i vodio početak njihovog digitalnog poslovanja u 18 zemalja u Evropi. Poslednje tri godine radio je u BAWAG-u i austrijskoj Anadi banci, prenosi Indikator.ba.

Do 1. jula bio je privremeni izvršni direktor austrijske Anadi banke, bivše austrijske podružnice Hypo Alpe Adria. Potom je tamo podneo ostavku, a što je Anadi saopštila prošle sedmice.

Tags
Back to top button