Vlada će aplicirati za pomoć iz Fonda solidarnosti EU – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vlada će aplicirati za pomoć iz Fonda solidarnosti EU

Vlada Srbije podneće Evropskoj komisiji prijavu za dobijanje finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, o čemu je na jučerašnjoj sednici donela i odluku.

Srbija je kao država koja se nalazi u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji iskoristila mogućnost da aplicira za dobijanje podrške iz Fonda solidarnosti Evropske unije, navodi se u saopštenju sa današnje sednice.

Radna grupa koju je Vlada formirala pripremila je sveobuhvatnu prijavu u kojoj je objasnila tok i dinamiku zdravstvene krize usled epidemije Kovid – 19 i mere koje su preduzete na njenom sprečavanju.

Evropska unija će, nakon isteka roka svim državama koje su aplicirale za podnošenje prijava, a to je 24. jun, odlučiti o iznosu bespovratne pomoći Srbiji, a nakon toga će biti potpisan finansijski sporazum i izvršena isplata sredstava do kraja godine.

Vlada Srbije usvojila je danas i Uredbu o sistematskom praćenju stanja i kvaliteta zemljišta, kako bi se stvorili uslovi za efikasniju i bržu primenu Zakona o zaštiti zemljišta, posebno u delu koji se odnosi na sprovođenje monitoringa zemljišta.

Tags
Back to top button