Nastavljen pad indeksa na Beogradskoj berzi – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

Nastavljen pad indeksa na Beogradskoj berzi

Slaba investiciona aktivnost i dalji pad BELEKS indeksa zabeleženi su četvrti dan uzastopno na domaćem tržištu kapitala.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,6 miliona dinara (39,3 hiljade evra), prenosi Dnevnik.

Indeks BELEKS15 je izgubio četvrtinu procenta, spustivši se na 674,13 poena, a BELEKSlajn je oslabio za 0,1 posto, na 1.510,61 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije sa prometom od 1,8 miliona dinara po ceni od 598 dinala, što je pad od preko 1,1 odsto u odnosu na prethodni trgovački dan.

Gornjomilanovački Metalac je zaključio trgovanje u malom minusu, na nivou od 1.900 dinara, a ostvario je promet u iznosu od približno 1,1 milion dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije “Filip Moris” je ojačala za 0,8 procenata na 6.050 dinara, uz zanemarljivu realizaciju.

Solidan promet, vredan 1,5 miliona dinara, zabeležilo je na MTP tržištu beogradsko preduzeće za rentiranje nekretnina “Sjaj u tami”, uz skok cene od skoro 7,9 posto na 699 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 11,37 posto, pri čemu u prodaji 22,62 procenta a u kupovini jedva da su učestvovali.

Državnim dužničkim papirima nije trgovano na Berzi.

Tags
Back to top button