Beograđanin sa firmom u BiH za osam meseci zaradio 10 miliona evra – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Beograđanin sa firmom u BiH za osam meseci zaradio 10 miliona evra

Od osnivanja firme do njenog profitabilnog poslovanja uglavnom treba da prođe nekoliko godina, naravno pod uslovom da biznis ne propadne. To kaže teorija iz ekonomije, a praksa samo potvrđuje. Međutim, postoje izuzeci koji demantuju i teoriju i praksu.

Jedan takav slučaj je otkrio portal Srpskainfo. Reč je o firmi “Demine Solutions” d.o.o. Bijeljina. Firma je registrovana u Bijeljini početkom aprila prošle godine s osnivačkim kapitalom od jedne konvertibilne marke (KM), piše ovaj portal.

Osnivač je fizičko lice iz Beograda, a pretežna delatnost je prikupljanje opasnog otpada. Od početka registracije do kraja prošle godine, dakle samo u osam meseci su prikazali neto dobit od oko 20,1 milion maraka (10,2 miliona evra), s prometom od oko 22,8 miliona maraka (11,6 miliona evra) i 15 zaposlenih.

Po prikazanom profitu se nalaze na devetom mestu među privrednim subjektima.

Čime se to tačno bave i kako su uspeli u tako kratkom periodu da ostvare ovakav rezultat? Na ova pitanja odgovor je dao direktor firme posredstvom pravnog zastupnika, Miloša Stevanovića.

“Kompanija ‘Demine Solutions’ je specijalizovana firma za izvođenje radova za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava (UXO), deminiranje i otklanjanje posledica rata. Opredelili smo se da sedište naše kompanije bude u Bijeljini, jer su naši eksperti većinom iz Republike Srpske”, kaže Miloš Savkić, direktor kompanije.

Dodaje da kompanija ne obavlja delatnost na teritoriji BiH, već u regiji, a, kako tvrdi, poseduje i ogranke na Bliskom Istoku, u Iraku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izvor: Srpska info / BiF

Tags
Back to top button