Payten preuzeo još jednu kompaniju u Hrvatskoj – Bankar.rs
ANALIZEINOVACIJEKOMPANIJEMobilna placanjaSVE VESTI

Payten preuzeo još jednu kompaniju u Hrvatskoj

Payten preuzima kompaniju Integrisani poslovni sistemi i njihov brand Remaris

U skladu sa strategijom da kompanijama iz uslužnih delatnosti, posebno iz HoReCA segmenta, omogući kompletnu ponudu i podršku vezano uz rešenja za plaćanje, Payten je kupio 76 odsto udela u kompaniji Integrisani poslovni sistemi koja deluje u Hrvatskoj te razvija poslovanje u Bosni i Hercegovini pod brendom Remaris.

Remaris je u Hrvatskoj lider u pružanju celovitih softverskih rešenja za upravljanje poslovanjem i blagajnama u području ugostiteljstva. Prvi je u Hrvatskoj uveo SaaS poslovni model naplate te vođenje ugostiteljskog objekta u Cloudu. Njegova rešenja svakodnevno se koriste na više od 3.000 lokacija širom Hrvatske.

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Evropi, u poslednjih 18 meseci značajno je proširila svoje poslovanje akvizicijom niza kompanija usmerenih na razvoj i prodaju inovativnih tehnoloških rešenja u području plaćanja u Evropi i šire.

Tako su se, pored Remarisa, Paytenu pridružile i kompnije Sonet, koji posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, uključujući i softver za platne terminale (POS), zatim Mobven, vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja, Monri, koja posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizovana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sistema WebPay i Bassilichi CEE, kompanije koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH.

U martu prošle godine Payten je postao vlasnik i kompanije Necomplus, španske multinacionalne kompanije koja pored Španije posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima preko 25 godina iskustva u korisničkim rešenjima u području plaćanja, izvestio je ICT Business.

Tags
Back to top button