Narodna banka Srbije dobitnica nagrade “Heroji Beograda” – Bankar.rs
NBSSVE VESTI

Narodna banka Srbije dobitnica nagrade “Heroji Beograda”

Narodna banka Srbije dobitnik je Nagrade grada Beograda – „Heroj Beograda“, koju je Grad Beograd izuzetno ustanovio samo za 2020. godinu, saopštila je ta institucija.

Nagrada je danas u Skupštini grada dodeljena fizičkim i pravnim licima koji su dali poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti.

Uz Narodnu banku Srbije, dobitnik u kategoriji pravnih lica je Кliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović”.

“Heroji su svi oni koji svoj posao rade predano, bez podsećanja pozivanja na dužnost. Svi oni koji iza svake odluke, procedure, vide ljude zbog kojih postojimo. Radili smo kao naš platni sistem – neprekidno, kao i bolnice, apoteke, prodavnice, komunalni radnici, policajci, vojnici. Jer je naš moto: sa ljudima, za ljude, za Srbiju čije smo ogledalo”, izjavila je povodom dodele nagrade guverner Jorgovanka Tabaković.

U obrazloženju za dodelu nagrade navedeno je da je Narodna banka Srbije besprekornim funkcionisanjem u vreme pandemije virusa korona sačuvala finansijsku stabilnost u Srbiji, saopštila je NBS.

Na osnovu predloga koje su dali Grad Beograd (građani su svoje predloge dostavljali putem Beogradskog pozivnog centra) i RTV Pink”, Кomisija za izbor nagrade „Heroj Beograda“ na čelu sa epidemiologom
Predragom Кonom, donela je odluku o dobitnicima nagrade.

Dobitniku nagrade uručuje se statua Pobednika i novčani iznos.

Novčani deo nagrade u skladu sa odlukom guvernera i principima društveno odgovornog poslovanja, koje Narodna banka Srbije poštuje u svom radu, biće doniran u humanitarne svrhe, saopštila je Narodna banka.

Tags
Back to top button