Hakovan Intersport, ugroženi računi i kupaca iz Srbije – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Hakovan Intersport, ugroženi računi i kupaca iz Srbije

Stranica onlajn prodavnice Intersporta je hakovana prošle subote, ali i u aprilu, pa se svi kupci pozivaju da kontaktiraju svoje kartičarske kuće i provere stanje na računu.

Kako piše tehnološki portal ZDnet, na bazi informacija stručnjaka za sajber bezbednost iz ESET-a, hakeri su na stranice Intersporta ubacili i sakrili maliciozni kod koji prikuplja i snima podatke o bankarskim karticama korisnika prilikom njihovog upisivanja, prenosi portal Seebiz.

Maliciozni kod nije ubačen na sve verzije stranice Intersporta, već na nekoliko njih – uključujući hrvatsku verziju, kao i stranice u Srbiji, BIH, Crnoj Gori i Sloveniji, navodi se u tekstu.

Prvi napad na stranicu zabeležen je krajem aprila a zlonamerni kod je uklonjen 3. maja. Međutim, stranica je ponovno hakovana prošle subote, 14. maja. Nakon obaveštenja o tom novom hakovanju, maliciozni kod je uklonjen nakon nekoliko sati.

Pored Intersporta, hakeri su na sličan način napali i onlajn prodavnice kompanije Klers.

U informaciji ZDneta se dodaje da je u oba slučaja broj korisnika na koje utiče ovaj napad ”veći od uobičajenog”.

Sve koji su u navedenom periodu kupovali putem internet prodavnice Intersporta pozivaju da kontaktiraju svoje kartičarske kuće i da prate sredstva na računu kako neko s tim podacima ne bi kupovao na drugim veb stranicama i trgovinama i ispraznio im račune, navodi se u informaciji.

Tags
Back to top button