Lučić: Telekom Srbija ide u dobrom smeru, uskoro širenje u Švajcarskoj i Nemačkoj – Bankar.rs
INTERVJUIKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lučić: Telekom Srbija ide u dobrom smeru, uskoro širenje u Švajcarskoj i Nemačkoj

Nakon Austrije, gdje ima virtualnog mobilnog operatera, Telekom Srbija najavljuje prisustvo i u još nekoliko zemalja.

“Konsolidovalismo naš projekat u dijaspori i imamo veliku ambiciju da osim Austrije, gde smo prisutni kao virtuelni mobilni operator i pružalac TV usluge, poslovanje proširimo i na Nemačku, Švajcarsku, SAD i Kanadu”, kazao je za Novosti Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

“Telekom Srbija postaće virtuelni mobilni operator i internet provajder u Nemačkoj i Švajcarskoj do kraja godine. Dakle, plan nam je da prevashodno našoj dijaspori, ali, što da ne, i drugim korisnicima u ovim zemljama, ponudimo objedinjene usluge. Otvorićemo više od 30 poslovnica samo u Nemačkoj”, istakao je Lučić.

On je takođe naglasio da je kompanija nedavno potpisala petogodišnji ugovor za prenos španske La Lige na Areni, a prenosi će početi od jeseni sledeće godine. Novost na Areni je i portugalsko prvenstvo, a prenosi startuju već ove jeseni.

“Produžili smo ugovor do 2024. i uzeli kompletna prava za Ligu šampiona i Ligu Evrope, što znači da ćemo od jeseni 2021. u Srbiji, BiH i Crnoj Gori na našoj Areni emitovati sve utakmice ova dva prestižna takmičenja. Napomenuo bih i da za špansku ligu od sredine 2021. postajemo ekskluzivni emiteri za sve zemlje bivše SFRJ. Planiramo da značajno ojačamo Arenu sport u regionu. Takođe, što se tiče Lige Evrope i Lige šampiona i za gledaoce u Hrvatskoj uzeli smo najjači paket. Kod njih startujemo sredinom 2021. godine. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo proširili poslovanje Arene sport i u Sloveniji, i to će uskoro moći da se vidi kroz saradnju sa telekomunikacionim operaterima u toj državi”, istakao je Lučić.

On je kazao da je prekretnica u poslovanju Telekoma Srbija bila 2019. godina.

“Govorio sam 2018. godine da smo u teškoj poziciji, jer naši prihodi nisu bili prihodi budućnosti. Tada su se oni zasnivali isključivo na voice-u (glasu), SMS-u, pretplati fiksne telefonije i međunarodnom saobraćaju. Korišćenje socijalnih mreža i aplikacija, WhatsUp i Viber, a sa druge strane sve manje korišćenje fiksne telefonije, ugrožavalo nam je skoro 50 odsto prihoda. To je zahtevalo da se brzo transformišemo kupovinom kablovskih operatora i da se više fokusiramo na internet i multimedije, kao i na produkciju sadržaja. Mislim da može da se zaključi da smo od kraja 2019. i početka 2020. kompanija koja ide u odličnom smeru. Prvo, kablovski operatori koje smo akvizirali napravili su prve godine poslovanja pod našom kapom fantastične rezultate. Ukupan prihod tih kablovskih operatora, koji su objedinjeni pod brendom “Supernova”, bio je 66,5 miliona evra, što je rast od 64 odsto u odnosu na 2018. godinu. Ebita, koja je glavni parametar vrednosti kompanija, kod kablovskih operatora pod brendom “Supernova” iznosila je 31,8 milion evra. Posebno se istakao Kopernikus, čiji je prihod 2019. iznosio 38,5 miliona evra, a ebita je bila 18,3 miliona evra”, kazao je Lučić

Tags
Back to top button