Atlas Banka prodaje imovinu u Budvi ukupne vrednosti 3,68 miliona evra – Bankar.rs
ANALIZEBANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Atlas Banka prodaje imovinu u Budvi ukupne vrednosti 3,68 miliona evra

Stečajna uprava Atlas banke objavila je javni poziv za učešće na nadmetanju za prodaju nepokretnosti u Budvi, čija je ukupna vrednost 3,68 miliona evra.

Poziv se odnosi na zgradu u okviru koje se, između ostalog, prodaje 15 apartmana, 21 garažno mesto, jedan poslovni prostor i krovna terasa. Na prodaju su ponuđeni i nestambeni prostori i tehnička prostorija.

Cene ponuđenih apartmana, čija je površina 36 i 46 metara kvadratnih, kreću se od 81,87 hiljada evra do 128,98 hiljada evra, a garažnih mesta od 15,26 hiljada evra do 26,99 hiljada evra, zavisno od površine, prenosi Pobjeda.

Cena najvećeg ponuđenog poslovnog prostora, od 348 metara kvadratnih, iznosi 1,22 miliona evra.

Na prodaju je ponuđena i krovna terasa površine 376 kvadratnih metara po ceni od 527,14 hiljada evra.

Prodaja nepokretnosti obaviće se usmenim nadmetanjem u prostorijama Atlas banke, 9. jula. Pravo učešća imaju domaća i strana preduzeća i pojedinci koji do 8. jula uplate depozit za učešće u vrednosti od deset odsto od početne cene za predmetnu nepokretnost.

Građani zainteresovani za učešće u nadmetanju treba da navedu ime i prezime, adresu stanovanja, matični i broj lične karte. Zainteresovana preduzeća, osim naziva i sedišta, treba da dostave registarski broj, originalni izvod iz registra ili overenu fotokopiju ne stariju od 15 dana, overenu prijavu, kao i ovlašćenje za zastupanje ukoliko se prijava podnosi preko punomoćnika.

Postupak nadmetanja će biti završen ukoliko niko od učesnika ni na treći poziv ne ponudi veću cenu od do tad ponuđene najveće. U tom slučaju, kupcem se proglašava učesnik koji je prvi ponudio najveću postignutu cenu.

Uslovi za održavanje javnog nadmetanja smatraće se ispunjenim ukoliko u naznačeno vreme pristupi makar jedan učesnik, koji ponudi iznos početne cene za predmetne nepokretnosti. Učesnik koji ponudi najveću cenu proglašava se kupcem.

Kupac je dužan da u roku od 15 dana sa stečajnim upravnikom Atlas banke zaključi ugovor o kupoprodaji predmetne nepokretnosti. Ukoliko kupac u navedenom roku ne zaključi ugovor o kupoprodaji ili ne isplati kupoprodajnu cenu, gubi pravo na povraćaj depozita, a prodavac ima pravo da ugovor zaključi sa ponuđačem koji je ponudio drugu najveću cenu, prenosi portal Investitor.

Pravo na povraćaj depozita gubi potencijalni kupac koji podnese prijavu, a ne učestvuje u javnom nadmetanju. Uplaćeni depozit će se vratiti ostalim učesnicima najkasnije sedam dana od javnog nadmetanja.

Depozit izabranog ponuđača će se uračunati u kupoprodajnu cenu.

Tags
Back to top button