“Bentli” otpušta do hiljadu radnika – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

“Bentli” otpušta do hiljadu radnika

Britanski proizvođač luksuznih automobila “Bentli”, koji je u vlasništvu nemačkog “Folksvagena”, saopštio je da planira otpuštanje do hiljadu radnika.

To je blizu četvrtine njegove radne snage.

Kako navodi Rojters, ovo nije jedini takav slučaj u auto-industriji – koja je takođe pogođena pandemijom kovida 19 – budući da su otpuštanja već najavili i “Bentlijev” domaći konkurent “Aston Martin” i zastupništvo za prodaju automobila “Lukers”, usled čega će bez posla ukupno ostati do dve hiljade ljudi, preneo je Tanjug.

“Bentli”, firma stara čitav jedan vek, saopštila je da zainteresovanim radnicima nudi program dobrovoljnog odlaska, ali da prinudna otpuštanja u budućnosti nisu isključena.

“Ovo je neophodan potez koji moramo da povučemo da bismo sačuvali radna mesta velike većine koja će ostati i pružili održiv poslovni model za budućnost”, izjavio je generalni direktor Ejdrijan Holmark, dodajući da pandemija korona virusa nije prouzrokovala otpuštanja o kojima je reč, ali da ih jeste ubrzala.

“Bentlijev” proizvodni pogon u gradu Kru na severozapadu Engleske ponovo je počeo da radi 11. maja, posle sedmonedeljne obustave proizvodnje zbog pandemije koronavirusa, čime je ovaj proizvođač postao jedna od prvih auto-kompanija koje su nastavile proizvodnju na tlu Velike Britanije, podseća Rojters.

Tags
Back to top button