Beogradska berza: BELEX indeksi mešoviti na startu trgovačke nedelje – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Beogradska berza: BELEX indeksi mešoviti na startu trgovačke nedelje

Neujednačno kretanje BELEX indeksa i odsustvo entuzijazma u investicionoj aktivnosti obeležili su početak nove trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.

Najveći promet je imala obična akcija Komercijalne banke, u iznosu od 16,2 miliona dinara, uz pad cene za skoro 2,2 odsto, na 2.250 dinara.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, skliznuo je za 0,1 posto, na 24.817 dinara, uz trgovanje vredno 5,1 milion dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je predvodio dobitnike s rastom vrednosti od 1,5 procenata na 13.000 dinara, uz realizaciju u iznosu od 2,2 miliona dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je oslabila za trećinu procenta, na 603 dinara, a isprometovana je za približno 1,4 miliona dinara, dok je prioritetna akcija duvanske industrije “Filip Moris” pala za 1,2 odsto, na 6.002 dinara, i ostvarila trgovanje vredno nešto manje od četvrt miliona dinara.

Najveći gubitnik je bilo beogradsko preduzeće Ikarbus s padom cene od 21,4 procenta na 55 dinara, uz zanemarljiv promet.

Solidno trgovanje je na MTP tržištu imala akcija Preduzeća za puteve Valjevo sa iznosom od 0,6 miliona dinara po ceni od 1.800 dinara, za 20 procenata većoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometi na tržištu akcija imali udeo od 59,91 odsto, pri čemu u kupovini 59,83 procenta a u prodaji 59,98 posto.

Na Berzi juče nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Tags
Back to top button