Gorenje okončalo pregovore sa Emotionom – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Gorenje okončalo pregovore sa Emotionom

Kompanija Gorenje Home uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike u Zaječaru.

Emotion će iznajmljivati prostor od oko 7.000 kvadratnih metara i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje, koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu.

U pogonima novoosnovane kompanije Emotion Home Srbija posao će naći 80 radnika.

“Veoma je značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. Emotion je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar”, saopšteno je iz kompanije Gorenje Home.

Dodao je se da kompanija nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 kvadrata.

Menadžment Gorenja je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici ,koja je duže vreme poslovala sa velikim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u prethodnih devet godina.

Emotion je kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu, koja proizvodi nameštaj i opremu za kupatila,koje kompanija prodaje širom Evrope.

Tags
Back to top button