Zakerberg profitirao tokom pandemije uvećavši svoje bogatstvo na 87,8 milijardi dolara – Bankar.rs
ANALIZELICNE FINANSIJESVE VESTI

Zakerberg profitirao tokom pandemije uvećavši svoje bogatstvo na 87,8 milijardi dolara

Direktor i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg napredovao je na Blumbergovoj listi milijardera, prelazeći bogataše poput Bernarda Arnoa, generalnog direktora francuskog lanca luksuzne robe LVMH ili Vorena Bafeta, direktora kompanije Berkšire Hatavej.

Nakon što je i sam najavljivao da bi Fejsbuk mogao profitirati od rada od kuće usled pandemije korona virusa, to se i desilo. Blumbergov indeks sada procenjuje Zakerbergovo bogatstvo na 87,8 milijardi dolara, dok Arnovo iznosi 81,1 milijardu dolara, a Bafetovo 68,9 milijardi dolara, prenosi Business Insider.

Pre godinu dana Blumbergova lista izgledala je drugačije. Zakerbergovo bogatstvo u maju 2019. procenjeno je na 72,5 milijardi dolara, Arnovo na 89,6 milijardi dolara i Bafetovo na 83,5 milijardi dolara.

Do pre mjesec dana i Bafett i Arno su imali veće bogatstvo od direktora Fejsbuka, ali situacija se promenila zbog uticaja pandemije korona virusa na njihovo poslovanje. Neto bogatstvo Zakerberga u aprilu je bilo 68,1 milijardu dolara, a danas već 87,8 milijardi dolara, piše Klix.ba.

“Rad na daljinu će nam pružiti priliku da unapredimo neke od važnih budućih tehnologija na kojima radimo. Puno toga što smo do sada uradili i radimo pomaže ljudima da komuniciraju i da se osećaju povezano, uprkos tome što nisu fizički zajedno”, kazao je Zakerberg u svom online obraćanju.

Direktor Amazona Džef Bezos i osnivač Majkrosofta Bil Gejts i dalje su najbogatiji ljudi na svetu.

Tags
Back to top button