NLB Banka odobrila prvih 17 miliona evra kredita iz programa podrške privredi – Bankar.rs
ANALIZEBANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKEKreditiSVE VESTI

NLB Banka odobrila prvih 17 miliona evra kredita iz programa podrške privredi

Prvim klijentima NLB Banke odobreno 17 miliona evra kredita iz programa kredita za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi Vlade Republike Srbije.

Interesovanje za kredite iz ovog programa je izuzetno veliko i banka je do ovog trenutka primila zahteve za finansiranje u iznosu od 40 miliona evra. Najviše zahteva dolazi od klijenata koji se bave trgovinom, prerađivačkom industrijom i niskogradnjom, a najveći deo tražnje iz segmenta malih i srednjih preduzeća.

“U proteklom periodu smo se svi zajedno suočili sa izuzetno teškim izazovima, radili smo u uslovima velike neizvesnosti i borili se iz dana u dan da sačuvamo zdravlje građana. Sada je vreme da radimo na tome da pomognemo privredi da što pre ponovo stane na noge i važno je da svako od nas preuzme svoj deo odgovornosti u ostvarivanju tog važnog zadatka. Borba za oživljavanje privrede je ujedno i borba za kvalitet života svih građana, a mi u finansijskom sektoru možemo i moramo da odigramo važnu ulogu u tome. Zato sam ponosan što smo u NLB Banci uspeli da se u jako kratkom roku pripremimo za realizaciju kredita za podršku privredi, i to pre svega onom njenom delu koji je posledice epidemije COVID-19 najviše i osetio – malom i srednjem biznisu. Pripremili smo se i za isplatu jednokratne pomoći građanima Srbije, a za mlade koji još uvek nisu imali saradnju sa bankama, pripremili smo besplatni paket sa uključenim proizvodima i uslugama koji mogu da im koriste u svakodnevnom životu”, rekao je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke.

On je istakao da su zdravstveni rizici i dalje prisutni i da je s tim u vezi prilikom obavljanja poslova sa bankom važno imati u vidu da su još uvek na snazi mere usmerene na zaštitu zdravlja klijenata i zaposlenih, uvedene tokom vanrednog stanja.

Tags
Back to top button