Covid-19 prisilio Evropljane da revidiraju svoje planove za leto – planine i ruralna područja će privući više putnika – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Covid-19 prisilio Evropljane da revidiraju svoje planove za leto – planine i ruralna područja će privući više putnika

Najveća svetska platforma za rezervacije ekstremnih sportova i aktivnosti “Adrenaline hunter” objavila je rezultate istraživanja evropskog tržišta u vezi sa uticajem pandemije na planiranje odmora.

Prema ovom istraživanju, 55% ispitanika će kao destinaciju za odmor izabrati svoju zemlju, 22% je promenilo planove i neće ići na odmor ovog leta, a 16% planira da putuje u drugu zemlju.

Oko 35% ispitanika zbog epidemije planira kraći odmor, 40% imaće manji budžet a 47% će na odmor sa porodicom.

Istraživanje pokazuje da 66% ispitanika planira odmor na plaži, 38% u planinama, na selu ili ruralnim krajevima zemlje 31%, dok se samo 10% odlučilo da odmor provede u velikim gradovima.

Važno je naglasiti da je broj onih koji su se odlučili za planine mnogo veći ove godine nego prethodnih.

Pored toga, veoma je bitno istaći da se po ovom istraživanju samo 28% anketiranih odlučilo za hotelski smeštaj dok će 46% izabrati individualni smještaj u apartmanima, kućama, sobama.

Čak 54% ispitanika se izjasnilo da im je pri izboru destinacije ove godine presudno izbegavanje gužve, a za 56% pri izboru destinacije presudan je izbor tj. ponuda outdoor aktivnosti.

Osam od 10 ispitanika planira aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, raftinga, kanjoninga, jahanja konja, kajakinga…

Sa druge strane samo 39% planira da se hrani u restoranima, 34% ima u planu da posećuje kulturne događaje, a samo 16% posete barovima.

Tags
Back to top button