Tražnja za pozajmicama porasla 30 odsto u Italiji – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Tražnja za pozajmicama porasla 30 odsto u Italiji

Dva meseca od početka restriktivnih mera kretanja i blokade poslovanja, građani Italije suočeni su sa finansijskim potešškoćama, ispred zalagaonica šširom zemlje redovi su sve veći, a potražžnja pozajmica porasla je za 30 odsto.

Redovi ispred zalagaonica uvek su bili pokazatelj krize, a u Italiji se hiljade porodica suočava sa finansijskim problemima usled dvomesečne blokade zbog virusa kovid-19, najdužže u Evropi.

Zahtevi za pozajmice u zalagaonicama u Italiji povećani su za 30 odsto, navodi Afide, evropski i italijanski lider u toj oblasti, dodajući da su njihovi objekti produžžili radno vreme.

Italija je jedna od najtežže pogođenih zemalja virusom kovid-19 koji je u toj zemlji odneo žživot oko 30.000 ljudi i prva je evropska zemlja koja je početkom marta uvela mere karantina na celoj teritoriji.

Postepeno popušštanje restriktivnih mera i pokretanje poslovanja počelo je 4. maja, međutim mnoge privredne grane poput turizma suočavaju se s tešškim finansijskim posledicama usled pandemije virusa kovid-19.

Tags
Back to top button