Virgin Atlantic sprema otkaz za 3.150 zaposlenih – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Virgin Atlantic sprema otkaz za 3.150 zaposlenih

Britanski niskotarifni prevoznik jedna je u nizu aviokompanija koje su najavile smanjenje radne snage usled korona krize.

Britanska aviokompanija Virgin Atlantic, u vlasništvu milijardera Ričarda Bransona saopštila je da će ukinuti 3.150 radnih mesta.

Ovaj niskotarifni avioprijevoznik počeo je konsultacije u trajanju od 45 dana, tokom kojeg će sarađivati sa sindikatima BALPA i United po pitanju restrukturiranja kompanije, prenosi Tanjug.

“Preživeli smo mnogo oluja od našeg prvog leta pre 36 godina, ali nijedna nije bila toliko razorna kao Covid-19 i s njom povezan gubitak života i sredstava za život”, naveo je u saopštenju glavni izvršni direktor Shai Weiss.

Dodao je da je, u cilju osiguranja budućnosti i održivog profitabilnog poslovanja kompanije, sada trenutak za preduzimanje daljih mera kako bi se smanjili troškovi, sačuvala gotovinska sredstva i zaštitilo što više radnih mesta.

Virgin Atlantic je još jedna u nizu aviokompanija koja je najavila smanjenje radne snage usled korona krize, koja je izazvala zatvaranje nacionalnih ekonomija, prizemljila avione i razorila tražnju za avioputovanjima.

Tags
Back to top button