Za pomoć države do sada je javilo 230.000 privrednih subjekata – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Za pomoć države do sada je javilo 230.000 privrednih subjekata

Oko 230.000 privrednih subjekata prijavilo se za korišćenje pomoći koju je država predvidela za njih.

Budući da je preostalo još malo vremena za prijavu očekuje se da će taj broj biti veći, izjavio je pomoćnik minstra finansija Dragan Demirović.

On je na onlajn konferenciji “Ekonomija Srbije, dan posle” rekao da se toliki broj privrednika prijavio za pomoć zaključno sa jučerašnjim danom i dodao da će tim merama praktično biti obuhvaćeno 800.000 lica.

“Kao društvo i privreda pokazali smo odgovornost i oni koji nisu ugroženi najavili su da neće koristiti mere i prepustiće ih onima kojima su potrebnije. To je važno i pokazuje da oni shvataju kakva je situacija i koliko je teško poslovati sada i koliki značaj ima održavanje likvidnosti”, rekao je Demirović.

On je ukazao da je celo društvo pokazalo veliku odgovornost u ovim okolnostima i dodao da je bilo važno obezbediti sprovođenje mera iz realnih izvora, a bez ugrožavanja makroekonomske stabilnosti.

Rekao je da smo prošle godine bili u uzletu što se tiče novih zapošljavanja i rasta i da veruje da kada ova kriza prođe da ćemo moći sa time da se nastavimo.

Kaže da su preduzete mere pravovremene, da su pravilno osmišljenje i tehnički pripremljene.

Bilo je bitno da ih osmislimo na način da budu sprovodive i da se može vršiti kontrola ispravnosti primene, rekao je Demirović.

Tags
Back to top button