Mobi Banka uvela instant plaćanja IPS QR kodom – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoSLIDERSVE VESTI

Mobi Banka uvela instant plaćanja IPS QR kodom

Mobi Banka je korisnicima omogućila novu funkcionalnost – instant plaćanje putem mobilne aplikacije korišćenjem IPS QR koda. Uz ovu uslugu korisnici na brz i jednostavan način mogu da vrše bezgotovinska plaćanja, bez provizije, putem mobilnog telefona, na mestima koja podržavaju ovu vrstu plaćanja.

Korisnicima su dostupne dve opcije plaćanja na prodajnim mestima. IPS pokaži opcija u mobilnoj aplikaciji generiše jednokratni IPS QR kod za plaćanje, koji trgovac skenira čitačem povezanim sa kasom. Opcijom IPS skeniraj korisnik kamerom telefona skenira IPS QR kod trgovca, koji je prikazan na odgovarajućem uređaju. Plaćanje se vrši onom opcijom koju je trgovac omogućio na prodajnom mestu.

Nakon skeniranja, korisnici unose PIN kod za verifikaciju plaćanja i time završavaju plaćanje, a trgovcu se novac od prodaje prenosi na račun u svega nekoliko sekundi i odmah mu je na raspolaganju. Ova usluga dostupna je svim korisnicima banke na početnoj strani mobilne aplikacije, gde će nakon što se korisnik ponovo uloguje i tako osveži aplikaciju, biti vidljive ikonice IPS pokaži/mCash i IPS skeniraj.

Plaćanja IPS QR kodom moguća su na prodajnim mestima koja podržavaju ovu vrstu plaćanja. Za sada, instant plaćanja IPS QR kodom dostupna su na svim prodajnim mestima Mercator-S trgovačkog lanca odnosno u Mercator, Idea i Roda megamarketima.

Tags
Back to top button