UniCredit nastavlja da podržava svoje dobavljače plaćanjem faktura u roku od pet radnih dana – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

UniCredit nastavlja da podržava svoje dobavljače plaćanjem faktura u roku od pet radnih dana

Unikredit (UniCredit) banka u Srbiji danas je saopštila da nastavlja da podržava svoje dobavljače plaćanjem faktura u roku od pet radnih dana.

“U izazovnim vremenima poput ovih, Unikredit banka dodatno je posvećena očuvanju radnih mesta i likvidnosti domaćih kompanija. U skladu sa tim, banka naročito vodi računa o svojim dobavljačima tako što izvršava plaćanja po osnovu primljene, verodostojne i potpune dokumentacije za plaćanje u proseku za pet radnih dana, bez obzira na ugovorene i rokove propisane zakonima”, navodi se u saopštenju banke.

Predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Feza Tan je kazala da je takva praksa način da banka dodatno podrži kompanije koje posluju u Srbiji.

“Plaćajući brzo, mi doprinosimo likvidnosti realne ekonomije u vremenima kada to u značajnoj meri pravi razliku. Kao i uvek, mi se ponašamo kao partner na koga se naši dobavljači mogu osloniti i ohrabrujemo i druga pravna lica da se na sličan način odnose prema svom lancu dobavljača. Sa ovakvim odgovornim pristupom, mi dodatno potvrđujemo našu poziciju pouzdanog partnera za klijente, dobavljače i državu. Ovo je naš doprinos smanjenju posledica koje sa sobom nose ova neizvesna vremena”, rekla je Tan.

Tags
Back to top button