Dojče banka odbila da objavi informacije o poslovima sa američkim predsednikom i njegovim kompanijama – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKESVE VESTI

Dojče banka odbila da objavi informacije o poslovima sa američkim predsednikom i njegovim kompanijama

Dojče banka je odbacila zahtev uglednih američkih senatora za pružanjem informacija o nedavnim poslovima nemačke banke sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i njegovom porodicom, prenosi Rojters.

Četvoro senatora, predvođeni senatorkom Elizabet Voren, početkom ovog meseca zatražili su od izvršnog direktora Dojče banke, Kristijana Sevinga, detalje o odnosima banke sa Trampom i kompanijama njegove porodice.

Prema podacima, banka je jedan od najvećih kreditora Trumpovih hotela, igrališta za golf i ostalih nekretnina. Senatori su zabrinuti da banka može sprovoditi porodični povlašćeni tretman za otplatu zajma usled izbijanja korona virusa jer sama Dojče banka ostaje pod istragom američkog Ministarstva pravosuđa.

Pravni savetnik nemačke banke odbio je zahtjev senatora iz razloga privatnosti, javlja Rojters.

“Nadamo se da će razumeti potrebu Dojče banke da poštuje zakonske i ugovorne granice koje postoje s obzirom na takve poverljive informacije”, izjavio je pravni savetnik banke Akin Gump.

„Američki narod zaslužuje odgovore, a sve manje od toga je neprihvatljivo. I dalje ću se zalagati za istinu i transparentnost “, rekao je senator Kris Van Holen u izjavi za Rojters.

Tags
Back to top button