Evo kako do 100 evra – svi detalji isplate pomoći punoletnim građanima – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Evo kako do 100 evra – svi detalji isplate pomoći punoletnim građanima

Svakom punoletnom građaninu država će početi da uplaćuje po 100 evra od 15. maja, dok bi penzioneri uplatu trebalo da očekuju nešto ranije. Tada bi po oko 11.800 dinara trebalo da dobije i oko 260.000 građana koji primaju socijalnu pomoć.

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju. Ostali građani će u prijavama navesti broj račun u banci na koji žele da im bude uplaćen novac, dok će onima koji nemaju račun, država isti i automatski otvoriti.

A, sve će to biti moguće detaljno navesti u prijavama. Prema informacijama “Blic Biznisa”, punoletni građani (bez penzionera) koji žele novac moraće da se prijave. Prva mogućnost za prijavu biće online preko portala Uprave za trezor, a druga mogućnost je telefonom na brojeve koji će biti blagovoremeno objavljeni.

Podaci koji će biti obavezno navesti u prijavi su ime, prezime, JMBG i broj računa u banci.

“Oni koji nemaju račun u banci, imaće mogućnost da to navedu u prijavi i država će im po automatizmu otvoriti račun i obavestiti ih o tome”, kaže izvor portala.

Ministar finansija Siniša Mali ponovio je da će svi punoletni građani koji žele da im država uplati po 100 evra o tome moći da se izjasne jer je, kako je istakao, prethodnih dana, čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

 

Tags
Back to top button