Za program digitalne transformacije PKS se prijavilo 150 kompanija za dva dana – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Za program digitalne transformacije PKS se prijavilo 150 kompanija za dva dana

Za program podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji, Centra za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), tokom dva dana prijavilo se 150 kompanija, sapšteno je danas iz Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koja je podržala ovaj program.

„Speed Program“ je dvodnevna online besplatna konsultantska podrška sertifikovinih stručnjaka za digitalnu transformaciju. Tokom obuke svaka kompanija imaće priliku da na osnovu svojih potreba dobije i konkretne savete.

Većina prijavljenih kompanija za program ima 10 do 15 zaposlenih i bavi se trgovinom, a uglavnom su zainteresovane za obuku za e-prodaju i digitalnu komunikaciju s kupcima.

Rukovodilac CDT Filip Mrdak rekao je da je potreba za drugačijim organizovanjem poslovanja tokom pandemije, podigla motivaciju srpskih preduzeća da unaprede znanje u oblasti digitalizacije.

„Naši konsultanti za digitalnu transformaciju počeće da rade sa prvih 100 prijavljenih preduzeća, a mi ćemo pokušati da nađemo način da i 50 ostalih, za koje trenutno nema mesta u programu, dobiju istu podršku“, kazao je Mrdak.

Jedan od sertifikovanih konsultanata CDT-a, Dario Daničić, objasnio je da će zahvaljujući ovoj obuci kompanije steći znanja o „alatima“ za upravljanje odnosima s kupcima i kako da prilagode poslovni model i time podignu svoju konkurentnost na tržištu.

Izvor: Danas

Tags
Back to top button