Direktor UniCredit banke se odriče 2,7 miliona evra svojih primanja u korist borbe protiv pandemije – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Direktor UniCredit banke se odriče 2,7 miliona evra svojih primanja u korist borbe protiv pandemije

UniCredit banka je objavila da će njen izvršni direktor Žan Pjer Mustier primiti u 2020. godini “svega” 900.000 evra ukupnih naknada.

Osim što se odrekao svoje pune varijabilne naknade za 2020 godinu, a što je ekvivalent od maksimalno 2,4 miliona evra, on je predložio da mu se plata u 2020. godini smanji za 25 odsto, što je 300.000 evra.

Ukupna redukcija naknada predsednika Uprave UniCredit banke je 2,7 miliona evra koje će Upravni odbor banke odmah donirati UniCredit fondaciji.

Doprinos CEO-a biće dodat već tekućim naporima na ublažavanju uticaja pandemije na lokalne zajednice i pružanju dodatnih resursa zdravstvenim službama u njihovoj borbi protiv virusa.

Kao posledica toga, ukupna naknada Žan Pjera Mustiera za 2020. godinu biće 900.000 evra, što je 75% smanjenje ukupne naknade u celoj godini.

UniCredit je prva velika evropska banka koja je pokušala kvantifikovati uticaj korona virusa izdvajajući 900 miliona evra za pokrivanje potencijalnih gubitaka iz zajmova prouzrokovanih izbijanjem krize.

Najveća italijanska banka rekla je da će napraviti rezervacije nakon što je procenila da će pandemija ove godine uzrokovati pad od 13% u ekonomiji evrozone.

Tags
Back to top button