NLB banka u Srbiji ostvarila neto dobit od 4,1 milion evra u 2019. godini – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

NLB banka u Srbiji ostvarila neto dobit od 4,1 milion evra u 2019. godini

NLB Banka Beograd, podružnica slovenačke Nove Ljubljanske banke (NLB) u 2019. godini je ostvarila neto dobit od 4,1 miliona evra (4,5 miliona dolara), saopštila je banka.

“Nadzorni odbor je veoma zadovoljan dobrim operativnim rezultatima NLB-a u 2019. godini”, izjavio je predsednik nadzornog odbora NLB Grupe, Primoz Karpe prenosi portal SeeNews.

Banka je u 2018. godini ostvarila neto dobit od 5,2 miliona dinara, navedeno je u godišnjem finansijskom izveštaju za prošlu godinu.

“Snažna kapitalna pozicija grupe, sa svim koeficijentima kapitala iznad kapitalnih zahteva, još je jača nakon dobijanja regulatornog odobrenja za uključivanje dodatnih Tier 2 instrumenata u obračun regulatornog kapitala u ukupnom iznosu od 240 miliona evra”, rekao je izvršni direktor NLB Grupe Blaž Brodnjak.

Vlada Srbije je 27. februara potpisala sporazum o prodaji svog udela u Komercijalnoj banci NLB Grupi za 387 miliona evra.

Konsolidovana dobit posle oporezivanja NLB Grupe opala je za 5% na 193,6 miliona evra u 2019. godini.

U jugoistočnoj Evropi grupa je aktivna u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Kosovu, Srbiji i Crnoj Gori.

Tags
Back to top button