Državna pomoć menja dosadašnju praksu – evo kako će firme naredna tri meseca isplaćivati zarade – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Državna pomoć menja dosadašnju praksu – evo kako će firme naredna tri meseca isplaćivati zarade

Radnici u velikom broju kompanija u Srbiji, uglavnom onih većih, dobili su odgovor na pitanje koliku zaradu će dobijati naredna tri meseca. Istovremeno su dobili i odgovor na pitanje kako će na isplatu u aprilu, maju i junu, uticati to što će država svakoj kompaniji, za svakog radnika, dati po 30.000 dinara.

I najčešći odgovor je sledeći – većina poslodavaca isplaćivaće zaradu u dva dela – i to u drugom delu 30.000 dinara, a u prvom ostatak do pune plate. Na ovaj način radnik u finansijskom smislu neće biti oštećen i jedina razlika u odnosu na ranije je to što će zaradu primiti u dva dela.

Mogućnost koja, takođe, postoji jeste da poslodavac isplati celu zaradu, kao što je to činio do sada, a da 30.000 dinara bude drugi deo kao dodatak na platu. Ipak, imajući u vidu da gotovo da nema kompanije u Srbiji kojoj poslovanje zbog trenutnih okolnosti nije ozbiljno narušeno, malo je poslodavaca koji će i biti u mogućnosti da na ovakav način postupe, piše Blic Biznis.

 

Vlasnik “Galeb Grupe” Radoslav Veselinović rekao je da poslovanje u njegovoj kompaniji već trpi, i da ,zbog toga pomoć države od 30.000 dinara po radniku neće biti dodatak na platu, već njen deo.

Tags
Back to top button