Santander banka pokreće aplikaciju za prenos novca u Velikoj Britaniji kao konkurenciju fintech kompanijama – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEElektronsko bankarstvoEVROPSKE BANKEINOVACIJESVE VESTI

Santander banka pokreće aplikaciju za prenos novca u Velikoj Britaniji kao konkurenciju fintech kompanijama

Santander banka je pokrenuo novu aplikaciju za prenos novca u Velikoj Britaniji koja će u početku biti oslobođena naknade za transfere do 3.000 funti (3.740 dolara) zbog pandemije korona virusa jer zajmodavci pokušavaju da odbiju konkurenciju start-up kompanija u industriji plaćanja.

Banka je saopštila da će njihov servis PagoFX, jeftina međunarodna usluga za prenos novca, biti dostupna putem mobilne aplikacije i omoguće stanovnicima Velike Britanije debitnu karticu koju izdaje bilo koji finansijski subjekt da šalju novac u inostranstvo sa svog pametnog telefona sa niskim troškovima i koristeći devizne kurseve u realnom vremenu.

Banke, koje se već trude da podignu zaradu zbog niskih kamatnih stopa, suočavaju se sa sve većom konkurencijom tehnoloških startapa poput tehnološke platforme PayPal-a, TransferVise-a i sličnih koji nude devizno plaćanje sa niskim naknadama.

Santander banka je saopštila da će servis u skorijoj budućnosti biti uveden i za samostalne trgovce i mala i srednja preduzeća u Velikoj Britaniji putem veb sajta i mobilne aplikacije PagoFX.

Prema izveštaju kompanije za profesionalne usluge Accenture, banke bi trebalo da izgube čak 280 milijardi dolara prihoda od svog platnog prometa do 2025. godine.

Do 16. juna 2020. PagoFX će se odreći međunarodnih naknada za prenos novca za transakcije do 3.000 britanskih funti po korisniku, navodi Santander u izjavi.

Tags
Back to top button