Pokrenuta besplatna platforma za online razmenu poslovnih dokumenata – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Pokrenuta besplatna platforma za online razmenu poslovnih dokumenata

Radi podrške privredi i olakšanja poslovanja otežanog krizom usled pandemije korona virusa, kreatori Verto platforme omogućili su besplatno korišćenje inovativne onlajn platforme za brzu i efikasnu razmenu dokumenata od značaja u poslovanju, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica.

Verto je inovativna platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata koja zamenjuje tradicionalne načine isporuke uz uštedu vremena i troškova za kompanije. Realizovano uz podršku Privredne komore Srbije, rešenje unapređuje, odnosno potpuno zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima.

Na godišnjem nivou, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju između jednog i pet miliona dokumenata. Prosečan trgovinski lanac proizvede dva i po miliona dokumenata godišnje pri čemu, samo za štampu, trošak iznosi 150.000 evra.

Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove – otežano i dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, ali i narušavanje životne sredine usled ogromnih količina materijala. Efikasnost isporuke dokumenata neretko je spora i neuspešna: organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto.

Verto platforma kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata.

PKS upućuje poziv privrednicima da se besplatno registruju na Verto platformu na adresi https://verto.rs/ kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, a istovremeno uštedeli najvažnije resurse – novac i vreme.

Izvor: Srbija Danas

Tags
Back to top button