OTP banka donirala dostavno vozilo Institutu Torlak i novčanu podršku bolnicama – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

OTP banka donirala dostavno vozilo Institutu Torlak i novčanu podršku bolnicama

U borbi protiv virusa korona, OTP banka je donirala Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak dostavno vozilo u vrednosti preko 3 miliona dinara.

Znajući sa kakvim izazovima se suočio ceo zdravstveni sistem naše zemlje, banka je dodatno donirala ukupno 2.650.000 dinara Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Kliničkom centru u Nišu, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije – Dečije odeljenje, Opštoj bolnici u Subotici i gradu Valjevo, koji prikuplja sredstva za lokalne zdravstvene institucije. Takođe, OTP banka je olakšala svojim klijentima način na koji mogu da doniraju sredstva na zvanični račun RFZO.

U ovako teškim okolnostima, dostavno vozilo će za Institut Torlak imati značajnu ulogu u transportu testova na virus COVID-19, i time će direktno pomoći u bržoj i efikasnijoj dostavi rezultata. Vozilo je u potpunosti prilagođeno za ove potrebe i poseduje dodatnu opremu koja uključuje ugrađenu termoizolaciju, rashladni uređaj i termopisač koji beleži temperaturu. Zahvalnost zaslužuju i partneri OTP banke i OTP Leasinga koji su dali svoj doprinos u ovoj donaciji – Relault Nissan Srbija i Reno Sava.

Banka je pružila i novčanu podršku Institutu i bolnicama u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Subotici i Valjevu, kako bi poboljšali opšte uslove za rad i nabavili neophodnu medicinsku i zaštitnu opremu.

Solidarnost je sada od nemerljivog značaja i zato je OTP banka pozvala svoje klijente da ako su u mogućnosti, pomognu zdravstveni sistem svojom novčanom donacijom. Da bi olakšala klijentima postupak doniranja, banka je račun RFZO uvrstila u predefinisane šablone u okviru svoje e-banking aplikacije.

Kako bi zaštitila klijente i zaposlene, banka preduzima propisane mere od strane Svetske zdravstvene organizacije, od početka pandemije. Radi odgovornijeg postupanja tokom trajanja borbe sa koronavirusom, banka svoje klijente upućuje na beskontaktne i digitalne servise, koji su dostupni im 24/7 i koje mogu koristiti iz svojih domova. Za sve hitne zahteve, ekspoziture OTP banke ostaju na raspolaganju radnim danima sa prilagođenim radnim vremenom od 9 do 14 časova, dok je kontakt centar na raspolaganju od 9 do 15 časova.

Tags
Back to top button