NIS omogućio beskontaktno plaćanje aplikacijom Drive.Go – Bankar.rs
INOVACIJEKOMPANIJEMobilna placanjaSVE VESTI

NIS omogućio beskontaktno plaćanje aplikacijom Drive.Go

Drive.Go mobilna aplikacija koja pruža mogućnost plaćanja goriva na točionom mestu, bez ulaska u prodajni objekat, prvi put u Srbiji dostupna je potrošačima za korišćenje na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, saopštila je danas Naftna industrija Srbije.

Drive.Go mobilna aplikacija se instalira sa Google Play i Apple Store-a, a kod registracije kupac unese bankarsku karticu kojom će obavljati plaćanje, navodi NIS.

Pre samog točenja goriva aplikacija se pokrene, skenira QR kod koji se nalazi na samom točionom mestu, a kad natoči gorivo potrošač plaća računa klikom na dugme Plati u mobilnoj aplikaciji, objašnjava se u saopštenju i dodaje da je time brzo i jednostavno proces kupovine i plaćanja završen.

Ovakvo plaćanje trenutno je dostupno na 25 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica, a NIS će u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem funkcionalnosti mobilne aplikacije, kao i sa širenjem mreže benzinskih stanica na kojima će biti omogućeno ovakvo plaćanje.

U ovaj digitalni projekat razrađen je u skladu sa najboljim primerima iz svetske prakse, kako pouzdanosti, tako i bezbednosti plaćaanja, saopštio je NIS i dodao će preko aplikacije korisnici programa lojalnosti “Sa nama na putu” moći da nastave sakupljanje bonus poena.

“Uvođenjem mobilne aplikacije Drive.Go NIS pokazuje da ostaje dosledan primeni inovacija u svom poslovanju, a istovremeno, ovo je dodatna mera, koja ima za cilj da u trenutnim okolnostima doprinese zaštiti i očuvanju zdravlja, kako zaposlenih tako i potrošača“, izjavio je direktor Bloka Promet kompanije NIS Aleksej Černikov.

RTV

Tags
Back to top button