Intesa Sanpaolo će isplatiti dividendu ako bi rast BDP-a Italije bio ravnomeran u drugoj polovini godine – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Intesa Sanpaolo će isplatiti dividendu ako bi rast BDP-a Italije bio ravnomeran u drugoj polovini godine

Izvršni direktor Intesa Sanpaolo rekao je danas da će, ako rast proizvodnje u Italiji u drugoj polovini godine bude ravnomeran, a izgledi za rast za 2021. godinu budu pozitivni, banka moći isplatiti dividendu.

Banka je prošle sedmice suspendovala odluku o isplati 3,4 milijarde evra gotovinske dividende na osnovu prošlogodišnjih rezultata, u skladu sa regulatornim pozivima da se zaustave isplate dividendi kako bi se lakše nosili sa ekonomskim padom u trenucima koronavirusne krize.

„Osećam da mogu reći da će, ako pad italijanskog bruto domaćeg proizvoda bude dostigao nulu u drugom delu (ove) godine, sa pozitivnim perspektivama za narednu godinu, Intesa Sanpaolo biti u poziciji da isplati dividendu“, rekao je generalni direktor Karlo Mesina u intervjuu za dnevnik la Repubblica.

Očekivanja su da će ograničenja uvedena u cilju suzbijanja infekcije virusa korona gurnuti italijansku ekonomiju u najgoru recesiju u modernoj istoriji. Poslovni lobi Confindustria izjavio je prošle sedmice da prognozira pad zemlje u ovoj godini od 6%.

 

Tags
Back to top button