18 godina poslovanja OTP Leasing Srbija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

18 godina poslovanja OTP Leasing Srbija

Sa ukupnim tržišnim učešćem većim od 19 odsto, rastom broja potpisanih ugovora za više od 17 procenata u odnosu na prethodnu godinu i rekordnih 70 odsto udela u finansiranju poljoprivrede, OTP Leasing vodeći provajder lizing usluga na srpskom tržištu, obeležava jubilarnu, 18. godinu uspešnog poslovanja u našoj zemlji.

Kompanija OTP Leasing Srbija d.o.o, deo je OTP banke Srbija i samo u poređenju sa 2022. godinom ostvarila je rast veći od proseka za čak 28,77 odsto. OTP lizing predstavlja jednu od najstarijih i najvećih lizing kuća na tržištu, a tokom skoro dve decenije dugog poslovanja uz ponudu osnovnih lizing usluga, svoju lidersku poziciju poslednjih godina potvrdila je i sve većim portfoliom proizvoda iz oblasti održivosti i zelenog finansiranja.

Osvrćući se na poslednjih osamnaest godina, Stana Živković, predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija d.o.o, istakla je da su izvanredni rezultati posledica pažljivog osluškivanje potreba klijenata, velike posvećenosti i ekspertize, ali i kontinuiranog inoviranja.

„Izuzetno sam ponosna na put koji smo prošli i na to šta OTP lizing danas predstavlja na tržištu lizing usluga.Neumorno osluškujemo potrebe klijenata, pronalazimo brza rešenja, prepoznajemo i mapiramo oblasti gde im treba podrška i u skladu sa tim unapređujemo svoje usluge i kadrove. Samo u poslednje dve godine uložili smo značajne resurse u migraciju na novi informatički sistem kako bismo kreirali platformu za dodatnu nadgradnju servisa i proizvoda i približili se svojim saradnicima, zaposlenima i korisnicima. Nastavićemo da spremno odgovaramo na sve trendove, ali i da budemo pioniri zelenog lizinga“, izjavila je Živković.

LIDER U OBLASTI FINANSIJA

U okviru OTP Grupe u Srbiji posluju OTP banka Srbija, OTP Leasing Srbija, OTP Services koji pruža usluge dugoročnog zakupa, kao i OTP Osiguranje.

Bogat portfolio usluga

OTP Leasing počeo je sa radom 2003. godine nudeći primarne lizing proizvode kao što su finansiranje vozila, građevinske i poljoprivredne opreme. Sa promenom same uloge lizinga i njegovim sve većim značajem u procesu kreiranja širih društvenih promena, portfolio OTP Leasinga znatno se diverzifikovao i proširio, sa ključnim akcentom na usluge koje podižu standarde u finansiranju održive mobilnosti u Srbiji.

Zahvaljujući pristupačnim i atraktivnim uslovima za finansiranje ekoloških vozila, kontinuiranoj edukaciji, savetovanju i podršci u održivosti, OTP Leasing potpora je svim klijentima koji žele da pređu na ekološki prihvatljivije opcije. Kroz saradnju sa panevropskim institucijama OTP Leasing nudi sredstva za finansiranja koja doprinose uvođenju zelenih standarda u rad, čime dodatno doprinosi većoj konkurentnosti malih i srednjih preduzeća na evropskom tržištu.

Zadovoljstvo klijenata i zaposlenih podjednako važni

Automatizacija i digitalizacija su oblasti u kojima je OTP Leasing posebno prepoznat – agilnom transformacijom ubrzani su procesi i obezbeđena je rapidna reakcija. Poslednjih godina posebno je ističe uloga personalizacije, što je dovelo do toga da su ponude lako prilagodljive specifičnim potrebama svakog korisnika. Komponenta na koju iz OTP Leasing ističu da su posebno usmereni je paralelni razvoj zadovoljstva klijenata i zaposlenih.

Kroz dalju saradnju i podršku matične OTP banke, kao i klijenata i partnera, OTP Leasing nastojaće da u budućnosti oblikuje pozitivne promene u društvu. Pored okrenutosti održivosti, dalja modernizacija i simplifikacija celokupnog lizing segmenta, jedan je od ciljeva za narednih 20 godina.

Izvor: Novaekonomija

Tags
Back to top button