“Bitcoin nije balon, već je postao mainstream” – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

“Bitcoin nije balon, već je postao mainstream”

Dugogodišnji investitor Bil Miler smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.

Govoreći za CNBC, Miler poručuje kako se recentni uzlet bitcoina značajno razlikuje od onog iz 2017.

U intervjuu za “The Exchange”, osnivač i glavni investicioni direktor firme Miller Value Partners rekao je kako veruje da bitcoin još uvek ima prostora za rast. Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj vrednosti trgovala se u utorak popodne za oko 55.800 američkih dolara. Od početka godine vrednost mu je povećana čak 90 odsto, prenosi Seebiz.

“Ponuda [bitcoina] raste 2% godišnje, a potražnja raste brže. To je sve što stvarno trebate znati, a to znači da će mu cena i dalje rasti”, rekao je Miler koji je prvi put počeo kupovati bitcoin oko 2014. ili 2015. godine po prosečnoj ceni od 350 dolara po novčiću.

Međutim, priznao je da će istorijsko nestabilni bitcoin verovatno i dalje imati velike oscilacije cena, poput one koja se dogodila tokom vikenda, srušivši digitalni novčić ispod 60.000 američkih dolara. Prošle nedelje dostigao je najviši nivo od gotovo 65.000 američkih dolara.

Miler je rekao da je rast iz 2017. godine zapravo bio balon koji je na kraju pukao. Sada je drugačije, kaže:

„Mislim da ovo uopšte nije balon u bitcoinu. Mislim da je ovo početak njegovog integrisanja ”, rekao je Miler.

Tags
Back to top button