Volstrit: Dau Džons indeks za dva dana porastao više od 13% – Bankar.rs
IZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

Volstrit: Dau Džons indeks za dva dana porastao više od 13%

Američko tržište kapitala u dva je dana zabeležilo strašan skok nadoknadivši većinu prošlonedeljnih gubitaka.

Dow Jones je skočio za više od 13% u dva dana, budući da su Bela kuća i kongres rekli da su se složili s velikim paketom podsticaja namenjenom borbi protiv ekonomskog usporavanja zbog pandemije virusa korona.

Ovaj indeks je porastao u sredu za više od 2%, ili 495,64 boda, na 21.200,55. S&P 500 porastao je za 1,1% i zatvorio se na 2475,56.

Prvi put u mjesec dana, Dow i S&P 500 beleže dva dana uzastopnog rasta.

Među dobitnicima dana ponovno valja izdvojiti deonice Boinga koje su skočile 24% i time najviše pripomogle rastu Dow Jonesa. Odličan dan imao je i Nike koji je skočioi 9,2% na krilima vrlo dobrih poslovnih rezultata.

Nasdaq Composite pao je 0,5%, na 7,384,30, a Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Alphabet su redom zaključili na negativnoj teritoriji.

Deonice su se spustile sa dnevnih vrhunaca u poslednjim minutima trgovanja nakon što je senator Berni Sanders rekao da je spreman “da stavi na čekanje ovaj zakonski paket dok se ne usvoje jači uslovi za fond za dobrobit od 500 milijardi USD”. Na svom dnevnom vrhuncu Dow Jones je bio u plusu više od 6%, dok je S&P 500 u jednom trenutku uzleteo 5,1%.

Tags
Back to top button