Vlada otvorila kontakt centar za pritužbe na rad banaka – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Vlada otvorila kontakt centar za pritužbe na rad banaka

Vlada Srbije otvorila je kontakt centar za javljanje pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija.

Premijerka Ana Brnabić je juče u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem donela odluku da se omogući isplata penzija uz izdvanje posebnih ovlašćenja, kao i putem dostave, podsećaju iz vlade, piše B92.

Narodna banka Srbije je banakama dostavila detaljnu instrukciju za postupanje prema penzionerima, a one su bile u obavezi da omoguće svojim korisnicima dve opcije.

Jedna je putem izdavanja posebnog jednokratnog ovlašćenja za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije, a druga je dostava penzije na kućnu adresu.

Takođe, svi penzioneri koji imaju platne kartice, mogu ih dati osobama od poverenja kako bi za njih obavili kupovinu ili im podigli penziju.

Iz vlade poručuju da su banke dužne da kontaktiraju svoje korisnike u vezi načina isplate, a penzioneri se mogu javiti i na posebne brojeve telefona banaka kako bi ih penzioneri kontaktirali.

Svi građani koji imaju problema sa radom banaka na isplati penzija, mogu pisati na adresu [email protected] ili se javiti na telefon 011/ 7350 560.

Tags
Back to top button