Vojvođanska banka donacijom obezbedila kupovinu jednog respiratora – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Vojvođanska banka donacijom obezbedila kupovinu jednog respiratora

Vojvođanska banka donirala je milion dinara čime je obezbedila kupovinu jednog respiratora i time se među prvima odazvala inicijativi UNICEF-a u Srbiji.

UNICEF je mobilisao sve raspoložive resurse kako bi odmah pružio podršku naporima Vlade Republike Srbije u borbi protiv korona virusa. Poručeno je 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketi u vrednosti preko 500.000 dolara.

„Kao društveno odgovorna kompanija svesni smo izazova sa kojima se cela zemlja suočava i važnosti brze reakcije privatnog sektora. Ovom donacijom se obezbeđuje kupovina jednog respiratora čime doprinosimo lečenju zaraženih virusom COVID-19, ali i pružimo podršku našem zdravstvenom sektoru koji trenutno vodi najvažnije bitke. Pozivamo i druge kompanije da slede naš primer, jer solidarnost i humanost u ovim trenucima mogu da spasu živote ljudi u Srbiji“, rekao je Nenad Bungin, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji, zahvalila je Vojvođanskoj banci za podršku koju pružaju kako bi se prevazišla trenutna izazovna situacija sa kojom se naše društvo u celini susreće.

“U trenucima širenja zaraze korona virusom i porasta broja obolelih, donacija respiratora je od izuzetne važnosti. Svesni smo da je zdravstveni sistem preopterećen, pa je bitno da delujemo solidarno u narednim danima i nedeljama. U ime UNICEF-a želim da zahvalim Vojvođanskoj banci što je prepoznala koliko je važno brzo reagovati u ovakvoj situaciji“, izjavila je Ređina De Dominićis.

Na apel Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, UNICEF u Srbiji započeo je nabavku robe i opreme koji su neophodni za slučaj značajnog porasta broja obolelih od koronavirusa. Pored maski, odela, viziri naočara, kecelja i rukavica, najneophodniji su respiratori.

Pozivaju se sve kompanije da se priključe akciji i na taj način pomognu u kriznoj situaciji. Za sve informacije o virusu COVID-19, merama prevencije i zaštite posetite Unicefov sajt.

Tags
Back to top button