AIK banka donirala 28 miliona dinara za kupovinu respiratora – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSVE VESTI

AIK banka donirala 28 miliona dinara za kupovinu respiratora

Društveno odgovorna institucija, AIK Banka, uplatila je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje 28 miliona dinara za kupovinu 10 respiratora, u cilju suzbijanja epidemije izazvane virusom COVID – 19.

Ovaj tip donacije, konkretno kupovina respiratora, u ovom trenutku je od izuzetne važnosti zbog porasta broja zaraženih virusom COVID – 19. Solidarnost, podrška i disciplina, kao i brza reakcija mogu pomoći da iz ove situacije zemlja izađe bez većih posledica i u što kraćem vremenskom periodu. Potrebno je da svi shvate ozbiljnost situacije, kako pojedinci, tako i kompanije, kako ne bismo doživeli scenario iz nekih zemalja koje su nam u blizini. Ovi respiratori će, nadamo se i verujemo, pomoći svima koji se u ovom trenutku bore za svoj život. Zato pozivamo sve kompanije da se priključe i pomognu u ovoj krizi, kako bi zajedno pomogli onima kojima je sada to najpotrebnije i što pre ispratili COVID-19 iz naše zemlje. Svesni smo koliko je izazova pred svima nama, a najviše pred zdravstvenim sistemom naše zemlje, naveli su iz AIK Banke.

Prethodne godine AIK Banka izdvojila je više od 200.000 evra za različite CSR aktivnosti a kao društveno angažovana banka uvek je bila oslonac društvu, pa će tako i u narednom periodu nastojati da na ovaj način pomaže.

AIK Banka je u skladu sa novonastalim okolnostima i preporukama nadležnih državnih institucija preduzela i ispoštovala sve neophodne mere radi zaštite klijenata i zaposlenih, u cilju prevencije širenja virusa COVID-19. Klijentima je omogućeno da obavljaju transakcije preko digitalnih servisa i bankomata AIK Banke koji su im dostupni 24/7 a uz to, klijenti na sajtu Banke mogu da pronađu sve bitne informacije i aktuelnu ponudu AIK Banke.

Tags
Back to top button