Eurobank zlatni sponzor regionalne konferencije „MONEY FAIR 21” – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Eurobank zlatni sponzor regionalne konferencije „MONEY FAIR 21”

Eurobank je zlatni sponzor ovogodišnje konferencije „Money Fair 21“, centralnog događaja u svetu finansija na zapadnom Balkanu. Ova regionalna konferencija za cilj ima otkrivanje izazova i prilika u vremenima najvećih kriza, a ovoga puta u fokusu imala je krizu izazvanu pandemijom virusa Covid19. Konferenciju su podržale i Evropska investiciona banka, kao i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Na panelu pod nazivom „Odgovor finansijskog sektora i banaka na Covid19 krizu” bilo je reči o trenutnim merama i promenama, kao i o borbi banaka i finansijskih institucija sa posledicama pandemije, a za očuvanje makroekonomske stabilnosti. O ovoj temi govorila je i Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank a.d. Beograd.

„Prethodna godina je društvu i privredi donela nove i neočekivane izazove, ali odgovorna ekonomska politika, niska inflacija i stabilan finansijski sistem omogućili su pravovremen i adekvatan odgovor na ove izazove, uprkos neizvesnim i nesvakidašnjim prilikama izazvanim pandemijom. Takođe, izmenjene okolnosti su nas podstakle da preispitamo prioritete u poslovanju i preusmerimo strateška opredeljenja, odnosno da ubrzamo optimizaciju poslovnih procesa i usredsredimo se na implementaciju digitalnih rešenja i dalju digitalizaciju poslovanja. Posebno nas raduje veoma pozitivan odgovor klijenata koji se, uporedo s tradicionalnim bankarstvom, sve više okreću digitalnim uslugama, što potvrđuje da smo na dobrom putu. Money Fair je prilika da predstavnici regulatora, međunarodnih finansijskih institucija i bankarskog sektora razmene mišljenja i iskustva o poslovanju u vreme pandemije, ali i da podele svoje stavove o prioritetima za naredni period“, istakla je Slavica Pavlović.

Konferenciju „Money fair 21” otvorila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, a na ostalim panelima učestvovali su ključni donosioci odluka iz sveta finansija, bankarstva, osiguranja i tehnologije, koji su omogućili novi uvid i polaznu tačku za rešavanje finansijskih izazova na zapadnom Balkanu.

Tags
Back to top button