Džim Rodžers: Čeka nas najgora finansijska kriza do sada – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Džim Rodžers: Čeka nas najgora finansijska kriza do sada

Mnoge kompanije već imaju probleme zbog pandemije korona virusa, a ekonomska kriza isplivaće jasnije tek u sledećim mesecima.

Vlade širom sveta pokušavaju da zaustave širenje korona virusa Sars-CoV-2, koji ugrožava ekonomiju na globalnom nivou. Legendarni američki investitor Džim Rodžers više ne postavlja pitanje hoće li finansijske posledice pandemije biti velike, nego je siguran da nas čeka najveća ekonomska kriza do sada, piše RT.

Prema njegovim rečima, mnogi će ispaštati zbog posledica pandemije korona virusa jer će one biti uočljive dugo nakon što budemo obuzdali i savladali virus.

“Već sam rekao za RT da će sledeći finansijski problem biti najgori da sada”, kaže Rodžers, ističući da smo se već uputili prema “finansijskoj krizi koju ćemo iskusiti za nekoliko meseci”.

Kako kaže ovaj legendarni investitor, mnoge industrije, kao što su avionska i turistička, pretrpeće veliku štetu. Kompanije s velikim dugovima posebno su ugrožene sada, a posebno one koje učestvuju u međunarodnoj trgovini.

Neke od njih će bankrotirati – rekao je on, dodajući da će aviokompanije i brodarske kompnije verovatno spasiti države jer će svaki drugi ishod biti “sramotan”.

Što se tiče nemira na finansijskim tržištima, većina tržišta nije bila spremna za globalnu zdravstvenu krizu i nije znala da ona dolazi. Ipak, razlog za ovaj haos, prema Rodžersovim rečima, “nije samo virus, nego mnogo više od njega”.

Kako je situacija nesigurna, on savetuje investitore da ulože svoj novac “samo u ono o čemu znaju mnogo”.

Biznis.ba

Tags
Back to top button