Zbog pandemije nas čeka najgora finansijska kriza do sada?! – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Zbog pandemije nas čeka najgora finansijska kriza do sada?!

Vlade širom sveta pokušavaju da zaustave širenje korona virusa Sars-CoV-2, koji ugrožava ekonomiju na globalnom nivou. Legendarni američki investitor Džim Rodžers više ne postavlja pitanje hoće li financijske posledice pandemije biti velike, nego je siguran da nas čeka najveća ekonomska kriza do sada.

Prema njegovim rečima, mnogi će ispaštati zbog posledica pandemije korona virusa, jer će one biti uočljive dugo nakon što budemo obuzdali i savladali virus, piše “RT”.

“Već sam rekao za da će sledeći financijski problem biti najgori da sada”, kaže Rodžers, ističući da smo se već uputili prema “financijskoj krizi koju ćemo iskusiti za nekoliko meseci”.

Kako kaže ovaj legendarni investitor, mnoge industrije, kao što su avionska i turistička, pretrpet će veliku štetu. Kompanije s velikim dugovima posebno su ugrožene, a posebno one koje učestvuju u međunarodnoj trgovini.

“Neke od njih će bankrotirati”, rekao je Rodžers, dodajući da će avio i brodarske kompanije veroatno spasiti države jer će svaki drugi ishod biti “sramotan”.

Tags
Back to top button