Uprkos pandemiji, većina gradilišta u Srbiji aktivna – Bankar.rs
SVE VESTI

Uprkos pandemiji, većina gradilišta u Srbiji aktivna

Na sedam najvećih gradilišta u Srbiji juče je, uprkos proglašenju vanrednog stanja, bilo angažovano oko 2.700 radnika, a kako je najavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, nema zastoja u infrastrukturnim projektima.

Kineske kompanije rade na obilaznici oko Beograda, američki konzorcijum “Behtel” i “Enka” na izgradnji Moravskog koridora. U JP “Putevi Srbije” kažu da sva gradilišta na kojima je ovo preduzeće investitor u ovom trenutku rade normalno. Zastoj, kako navode, može nastati samo u izuzetnim slučajevima, ukoliko se pojave problemi sa uvozom pojedinih materijala ili dolaskom radnika koji su trenutno u inostranstvu, pišu Novosti.

U Ministarstvu građevinarstva kažu za “Politiku” da sva zbog virusa korona već postoje određeni problemi u realizaciji projekata u infrastrukturi.

Prvi je da jedan deo kineskih radnika nije mogao da dođe u Srbiju da bi nastavio svoj posao. Drugi problem odnosi se na opremu koja treba da se dopremi iz Kine. Tu opremu proizvode desetine hiljada kompanija u Kini, a koje su u prethodnom periodu bile kzatvorene i nisu radile”, kažu u nadležnom ministarstvu.

Ipak, zaključuju da kašnjenja neće biti velika, možda mesec ili dva.

Autor: Politika, Novosti

Tags
Back to top button