Slavko Carić, predsednik IO Erste Banke – Ako budemo složni i disciplinovani, izaći ćemo iz ovoga sa manjim posledicama – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEINTERVJUISLIDERSVE VESTI

Slavko Carić, predsednik IO Erste Banke – Ako budemo složni i disciplinovani, izaći ćemo iz ovoga sa manjim posledicama

“U ovom trenutku, naša najveća briga i ono u šta ulažemo naše najveće napore su zdravlje naših zaposlenih i klijenata. Zaista, ni Evropa ni svet nisu bili spremni za ono sa čim se danas suočavamo. Međutim, ako budemo složni i disciplinovani, nadamo se da ćemo iz svega ovoga izaći sa što manjim posledicama”, poručio je Predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić, u otvorenom pismu.
“Naša dužnost, kao jedne od sistemskih banaka, je da obezbedimo da platni promet nesmetano funkcioniše, da se sva plaćanja i priliv novca vrše neometano. Iza svih tih procesa stoje naši ljudi koje je neophodno zaštititi”, rekao je Carić.
Erste Banka preuzela je niz mera kako bi zaštitila svoje zaposlene. Mere higijene podignute su na najviši nivo, a zaposleni koji zbog svog zdravstvenog stanja spadaju u rizičnu grupu, u narednom periodu neće raditi ili će raditi od kuće. Zaposleni u filijalama rade u timovima koji se rotiraju, a vreme rada filijala je prilagođeno.
Erste Banka preporučuje svima da kad god je moguće koriste kartice i bezgotovinsko plaćanje, opcije koje su bezbednije po zdravlje od korišćenja gotovine.
“Ekonomske razmere za sada niko ne može da predvidi, ali ako ostanemo zdravi, moći ćemo da se izdignemo, ponovo radimo u punom kapacitetu i nastavimo tamo gde smo stali. Trenutno je najvažnije da ostanemo zdravi i bezbedni”, zaključio je Carić.
Banka će nastaviti da pomno pratimo razvoj situacije i po potrebi će razmotrati neophodnost uvođenja dodatnih mera zaštite.
Izvor: eKapija
Tags
Back to top button