UBS: Poznati pobednici Evropskog kviza novca – Bankar.rs
SVE VESTI

UBS: Poznati pobednici Evropskog kviza novca

Ana Mandić, učenica OŠ „Duško Radović“ iz Beograda, i Simeon Čonjagić, učenik Srednje ekonomske škole „Stana Milanović“ iz Šapca, pobednici su Evropskog kviza novca, održanog 17. marta u organizaciji Udruženja banaka Srbije.

Uprkos tome što je održan drugog dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Kviz je uspešno realizovan zahvaljujući tome što se odvija putem digitalne platforme Kahoot! U takmičenju je, preko svojih uređaja od kuće, učestvovalo više od 200 učenika osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola iz cele Srbije.

„Čestitamo svim učenicima i nastavnicima na učešću u Kvizu i ostvarenom rezultatu! Iako je na snazi vanredna situacija u Srbiji, ovo takmičenje, kao i broj prijavljenih učesnika, pokazuju da smo mlade u Srbiji uspeli da zainteresujemo za finansije“, rekao je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja. „U tom smislu nastavićemo sa aktivnostima finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja ne samo mladih, već i ostalih ciljnih grupa“.

Učenici koji su osvojili prvo i drugo mesto plasirali su se u evropsko finale kviza i imaće priliku da se krajem aprila, takođe putem interneta, nadmeću sa đacima iz ostatka Evrope za vrednu novčanu nagradu.

Tags
Back to top button