Vlada Srbije pozvala kompanije i organizacije da stave na raspolaganje upotrebu svojih digitalnih platformi – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Vlada Srbije pozvala kompanije i organizacije da stave na raspolaganje upotrebu svojih digitalnih platformi

Vlada Srbije poziva sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu svojih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa koronavirusom, da se jave i da to učine što pre.

“Dodatno, ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu svoju solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja”, navodi se u saopštenju.

Vlada će sa svoje strane, sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, javno promovisati kako bi ih građani što više koristili.

Vlada Srbije apeluje na sve “da iskoristimo to što je ova situacija sa koronavirusom dala dodatni impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte.”
“Izvesno je da će, kada se kriza sa koronavirusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede”, poručuju u Vladi Srbije.
Sve aktivnosti koordiniraće Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a kontakt na koji možete da pišete je [email protected].
Tags
Back to top button